Special Olympics 2022

  • 2 minuten leestijd

De volgende maand is het zover: De Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

Twente gaat van 10 tot en met 12 juni 2022 het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren. Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats. Een heus Olympics Dorp gaat herrijzen op de campus van University of Twente. V

Openingsceremonie

Voorafgaand aan het weekend wordt de vlam maar liefst vier dagen lang door alle Twentse gemeenten geloodst tijdens de Torch Run. Onder begeleiding van politieagenten, brandweermedewerkers en atleten. Op vrijdag 10 juni wordt de vlam groots onthaald in het FBK Stadion en wordt het Olympisch vuur aangestoken. Dit allemaal onder toeziend oog van alle Special Olympics atleten en een groots publiek.

Na een vol weekend van hoogtepunten komt er ook een einde aan al het moois. Ieder sporttoernooi sluit de fNationale Spelen Twente af met een korte sluitingsceremonie op de desbetreffende sportlocatie. Daarna kunnen de sporters en coaches lekker naar huis gaan.

In het Special Olympics dorp wordt zondag 12 juni – aan het einde van alle festiviteiten – de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 officieel gesloten. De vlag wordt naar beneden gehaald en overhandigd aan Breda-Tilburg. Daarmee is dan officieel het stokje overdragen aan de organisatie van Special Olympics Nationale Spelen 2024.

Speelsteden

Enschede: Bowlen, Judo, Zeilen
Hengelo: Hockey, Atletiek, Tennis Play
Borne: Handbal, Beachvolleybal
Oldenzaal: Wielrennen, Dans
Almelo: Gymnastiek, Badminton
Wierden: (hoog Hexel): Paardrijden
Nijverdal: Zwemmen
Rijssen: Inline Skaten
Holten: Triatlon
Ambt Delden: Golf
Goor: Tennis
Haaksbergen: Voetbal
Losser: Tafeltennis
Vriezenveen: Korfbal
Tubbergen: Basketbal
Ootmarsum: Volleybal