navigatie overslaan

Wentelende wieken en wind in de zeilen

  • 1 minuten leestijd

Verbaas je over de techniek van het raderwerk in de bijna 300 jaar oude pelmolen en vaar mee het verleden in op de Enterse zomp, die ruim 200 jaar geleden vracht vervoerde over de Regge.

Het riviertje kreeg in de afgelopen jaren voor een groot deel zijn oude meanderende vorm terug. Beide attracties zijn in de maanden juli en augustus te beleven met een combikaart. Laat je eerst de werking van de pelmolen verklaren door de molenaar en je vervolgens meevoeren door de schipper over de meanderende Regge. Maar andersom is natuurlijk ook mogelijk.

De prijs voor de combikaart is slechts €7,50 en geldt vanaf 13 jaar. Kinderen tot en met 12 jaar betalen de voor hen gereduceerde tarieven voor molen en zomp. Let wel, de combikaart geldt in de genoemde periode (9 juli t/m 3 september) uitsluitend op woensdagen. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Pelmolen Ter Horst aan het Pelmolenpad in Rijssen. Wil je zo’n combinatie-belevenis ervaren, let dan wel op de vaartijden van de Enterse zomp: 10.00, 11.00, 12.30, 13.30 en 14.30 uur.

Zie ook: depelmolen.nl en entersezomp.nl