navigatie overslaan

Sluiting singletracks MTB-route

  • 1 minuten leestijd

Voortaan is de blauwe MTB-route Holterberg afgesloten tussen 1 april en 30 september.

De Provincie Overijssel heeft begin juni bekendgemaakt dat de blauwe mountainbikepaden op de Holterberg moeten worden afgesloten. Routenetwerken Twente kreeg 3 weken tijd om de sluiting te realiseren. Tegen dit besluit hebben Routenetwerken Twente en de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten beroep aangetekend bij de rechtbank Zwolle. Daarnaast heeft Routenetwerken Twente een verzoek ingediend om de mountainbikepaden open te houden tot er inhoudelijk is gekeken naar de aangetekende beroepen.

Op 27 juni 2022 was de zitting waarin het verzoek om voorlopige voorziening, het verzoek om de mountainbikepaden open te houden, werd behandeld. De voorzieningenrechter heeft de betrokken partijen gehoord en heeft vandaag uitspraak gedaan.

De rechter heeft bepaald dat alle singletracks op de blauwe route uiterlijk donderdag 7 juli gesloten moeten zijn. De route is daarmee in ieder geval tot en met 30 september aanstaande gesloten. Klik hier voor een overzicht van mountainbike-routes in de omgeving.

Kijk voor de laatste actuele informatie op www.routenetwerkentwente.nl. De door Routenetwerken Twente en de gemeenten Hellendoorn en Rijssen-Holten ingediende beroepen tegen het besluit van de Provincie Overijssel van 24 mei 2022 moeten nog door de rechtbank behandeld worden.

Bron: Gemeente Rijssen-Holten