navigatie overslaan

Duurzame fietsroute GroenDoen

  • 1 minuten leestijd

In Rijssen-Holten zijn er ontzettend veel duurzame initiatieven te vinden. Met deze duurzame fietsroute zijn enkele initiatieven in het zonnetje gezet door GroenDoen.

Energie besparen en groene energie opwekken. Dat is de missie van inwoners en ondernemers in Rijssen-Holten. Zo besparen we kosten en halen we klimaatdoelen. Laat je met deze duurzame fietsroute dus vooral inspireren door de gave projecten en het mooie landschap van onze gemeente.

Duurzame fietsroute
Duurzame fietsroute

De route kun je vinden via groendoen.nl, door hier te klikken of haal een papieren versie op bij Tourist Info Kulturhus Holten.

Dít is GroenDoen

Na felle reacties op de plannen voor windenergie, koos Rijssen-Holten voor een andere aanpak. Over één ding is iedereen het namelijk wél eens: er moet nú iets gebeuren aan CO2-reductie en het opwekken van groene energie. Verschillende actiegroepen, ondernemers, inwoners en duurzaamheidspartijen stelden samen met de gemeente een Plan van Aanpak op. Het doel? Direct aan de slag gaan met energiebesparing én in 2023 een uitgewerkt plan opleveren voor het opwekken van groene energie.