navigatie overslaan

Speciale inleverdag beeldmateriaal bij Rijssens Museum

  • 2 minuten leestijd

Er zijn vast wel plaatsgenoten die nog ergens een oud fotoalbum of een mapje foto’s hebben liggen waar ze nooit naar kijken. Dat materiaal wil de museumwerkgroep die de historische beelden verzamelt wel hebben op 21 januari tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Omgeving

Het gaat vooral om situaties en straatbeelden. Maar ook foto’s waar mensen op staan zijn geschikt, als ze maar in een Rijssense omgeving gefotografeerd zijn. "Dan kun je zien hoe die omgeving de laatste jaren veranderd is. Mensen moeten vooraf wél bedenken dat hun familie in de openbaarheid kan komen, want we zetten de foto’s op de website Erfgoed Rijssen-Holten. Als ze dat niet erg vinden, dan zijn hun foto’s van harte welkom", aldus de mannen van de museumwerkgroep.

Scannen

Als de foto’s weer terug moeten, kan dat ook. “We scannen de opnames en dan gaat alles weer naar de eigenaar terug.” Als mensen fotomateriaal willen schenken dan kan dat ook. “We zoeken de opnames eruit die we nog niet hebben en bijzondere foto’s nemen we op in onze collectie.”

Balie

Fotomateriaal kan afgegeven worden bij de balie van het museum van dinsdag 17 januari tot en met zaterdag 21 januari. “Laat de brengers wel hun gegevens achterlaten, dan weten we wie we moeten benaderen als er onduidelijkheden zijn,” aldus de beeldmensen. Wie nog met vragen zit, kan ze ook stellen per e-mail info@rijssensmuseum.nl.