navigatie overslaan

Varen met de Enterse Zomp

  • 2 minuten leestijd

Varen met de Enterse Zomp is een ware belevenis! Tot en met oktober kan je opstappen bij de Pelmolen voor een 'vaste vaart', een 'bijzondere vaart' of een 'groepsvaart'.

Vanuit Rijssen kun je varen met de Enterse zomp "Regt door zee" die ligt in de haven bij de Pelmolen. Er zijn altijd twee schippers aan boord. De ene stuurt en de andere schipper vertelt over de zomp, hun bouw en geschiedenis, de Regge en de flora en fauna waar je langs vaart.

Vaste vaart

In de zomermaanden zijn er weer vaste vaarten met vrije opstap met de Enterse Zomp. In Rijssen stap je op vaste tijden aan boord van de 'Regt door Zee' voor een unieke vaartocht over de Regge. Lees hier meer over de vaste vaartocht met de Enterse Zomp.

Bijzondere vaart

Vaar mee met één van de bijzondere vaarten die op bepaalde dagen gedurende de zomer worden georganiseerd. Er zijn verschillende bijzondere vaartochten, zoals 'Varen en wandelen', hierbij is er gelegenheid om tussendoor een wandeling te maken. De tocht naar één van de overtomen is ook prachtig! Of bewonder het avondrood tijdens een tocht met de zomp. De vaarten zijn individueel te boeken tot de boot volgeboekt is. Vaarten gaan enkel door bij voldoende inschrijvingen.

Bijzondere vaarten

Groepsvaart In plaats van de vaste vaarten kan je tot eind oktober met een eigen groep een exclusieve vaart maken met de Enterse Zomp over de Regge.
Meer over de groepsvaarten