navigatie overslaan

Ontdek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal vanuit je auto

  • 2 minuten leestijd

Zin om te toeren, maar je hebt geen idee wat een leuke plek is om naartoe te rijden? Stap in de auto en ontdek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal met deze nieuwe autoroute.

Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een prachtig gebied in het hart van Overijssel. Er zijn golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en adembenemende vergezichten. Een heerlijk gebied met verschillende routes waar je kan fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. En vanaf nu is er ook toffe autoroute verkrijgbaar die je laat genieten van mooie natuurgebieden, indrukwekkende landgoederen, musea en leuke dorpjes en steden.

Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

Ontdek zelf de pracht van Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal en geniet van de mooie landschappen. Weer of geen weer, de route van 160 kilometer kan je rijden wanneer je wil. En hoe je wil. Start de route in Holten en eindig daar ook weer. Of kies een ander startpunt. Er zijn er in totaal zes. Of splits de route op zodat je meer tijd hebt voor de tussenstops. De route gaat van Diepenheim tot Ommen en van Holten tot Enter en heeft veel plekken om even uit te stappen. Wissel zitten in de auto af met een bezoek aan musea, interessante bezienswaardigheden en horeca. Keuze genoeg! Of strek de benen voor een korte wandeling door een prachtig natuurgebied.

De weg op

Start ‘Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ op het startpunt in Nijverdal, Holten, Markelo, Enter, Den Ham of Ommen. De folder met de toeristische autoroute kan je gratis afhalen bij de Tourist Info’s in het gebied. In Rijssen-Holten kan je terecht bij Tourist Info Kulturhus Holten, Tourist Info Natuurmuseum, Tourist Info Rijssens Museum, Tourist Info The Read Shop en Infopunt Twents Reggedal. Laat je bijrijder de aanwijzingen in het boekje volgen en je tocht kan beginnen. Wil je heerlijk comfortabel een dagje toeren door het gebied zonder dat iemand de aanwijzingen moet aflezen? Laat je dan navigeren langs de mooiste plekken. Scan de QR-code op de folder en download het gpx-bestand of download 'm hier.

De route is gemaakt door Toerisme Rijssen-Holten in samenwerking met de andere Tourist Info’s in het gebied Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal.