navigatie overslaan

Sinterklaas in Holten

  • 4 minuten leestijd

De Sint is aangekomen in Nederland. Op 25 november zijn Sint en zijn pieten verwelkomd op het podium op de Smidsbelt. Er is ruim twee weken lang van alles te beleven in Holten. Lees je mee?

Net als voorgaande jaren heeft Sint op de Smidsbelt zijn eigen huis waarin hij woont (en werkt) tot pakjesavond. Je kan af en toe een kijkje komen nemen om een glimp op te vangen van Sinterklaas en zijn pieten. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten georganiseerd.

Vrijdag 1 december

Pietenfestijn bij BATO (2 t/m 12 jaar)

Alle jongens en meisjes zijn welkom voor het Pietenfestijn. Het maakt niet uit of je lid bent van BATO of niet. Op deze middag mogen de kinderen allerlei oefeningen doen die Pieten ook kunnen, zoals springen, klimmen, huppelen, klauteren, dansen, zwaaien en slingeren. Trek je Pietenpak of gymkleding aan, anders glijd je uit. Blote voeten mag ook.

Voor wie: Kinderen van 2 t/m 12 jaar
Waar: Gymzaal Rietbergstraat
Wanneer: 16:15 – 17:00 uur: 2 t/m 4 jaar
17:00 – 17:45 uur: 5 t/m 7 jaar
18:00 – 18:45 uur: 8 t/m 12 jaar
Kosten: gratis
Opgeven: niet nodig

Vrijdag 1 december

Voorleespiet (voorlezen in de bieb vóór aanvang van de film)

Tijdens deze middag komt een echte Voorleespiet om 14.30 uur naar de bibliotheek in het Kulturhus. Hij leest onder andere uit het boek “Plotter en het cadeautje voor de Sint” voor. Plotter vindt dat de Sint voor zijn verjaardag zelf ook eens een cadeautje mag krijgen. Daar zal hij dit jaar eens voor zorgen! Bovendien wil Plotter zijn verrassing zelf aan Sinterklaas geven. Op school lukt het niet, met al die drukte. Maar Plotter geeft de moed niet op… Kom jij ook luisteren? En misschien heeft Piet ook wel wat lekkers bij zich…

Voor wie: Kinderen van 2 t/m 6 jaar
Waar: Bibliotheek Holten, kinderhoek
Wanneer: 14.30 tot 15.00 uur
Opgeven: Niet nodig
Kosten: Gratis

Vrijdag 1 december

MoefieKids: De grote Sinterklaasfilm; Gespuis in de speelgoedkluis

Dit jaar krijgt piet Hugo Hogepief van Sinterklaas de belangrijke taak om op Sinterklaas zijn sleutelring te passen. Deze ring geeft de drager ervan als enige de toegang tot de speelgoedkluis, waarin alle cadeautjes van Sinterklaas liggen voor pakjesavond. Als Hugo dankzij onhandigheid van kasteelheer Jean Claude schrikt komt hij ongelukkig ten val en stoot hij zijn hoofd waardoor Hugo aan geheugenverlies leidt.

Wanneer het slechteriken-duo Mats en Peer de verwarde Hugo op straat tegenkomen met de sleutelring gaan ze hem achterna. Als het duo een gesprek met Hugo aanknopen ontdekken ze zijn geheugenverlies en besluiten hier misbruik van te maken door hem te ontvoeren. Als Hugo niet terugkeert naar het kasteel van Sinterklaas ontstaat er grote paniek onder de volgelingen van Sinterklaas. De Pieten en Jean Claude moeten daarom alles op alles zetten om Hugo Hogepief met de sleutelring op tijd terug te vinden om pakjesavond te redden.

Kijkwijzer: alle leeftijden
Duur film: 74 minuten
Waar: Kulturhus Theater
Aanvang film: 15.00 tot 17.00 uur
Kosten: € 8,50 met pepernoten, ranja en een pannenkoek. € 6,50 met pepernoten en ranja
Tickets: via www.kulturhusholten.nl of aan het Infopunt in het Kulturhus tijdens openingstijden

Zaterdag 2 december

Pietendiploma met handtekening van Sinterklaas

Sint intocht Holten
Sint intocht Holten

Altijd al de officiële handtekening van Sinterklaas willen bemachtigen? Deze verdien je door 6 stempels te behalen op zaterdag 26 november. De opdrachten kunnen tussen 12.00 tot 16.00 uur uitgevoerd worden bij de deelnemende winkels. De stempelkaart is verkrijgbaar bij Bakkerij Nijkamp en of download hem van de website. Kijk voor de spelregels verder in de Sinterklaaskrant.

Voor wie: Kinderen van 2 t/m 8 jaar
Waar: Bij 6 winkels (zie formulier)
Wanneer: 12.00 tot 16.00 uur (vanaf 13.30 uur signeert Sinterklaas in zijn huis)
Opgeven: Niet nodig
Kosten: Gratis

Zaterdag 2 december

Koopzaterdag

Van 11.00 tot 14.00 lopen twee Pieten rond in het centrum van Holten en kan men gezellig winkelen.

Zaterdag 18 november – dinsdag 28 november

Pakketjes speurtocht

In de etalages van de deelnemende winkeliers liggen pakketjes van Sinterklaas. De pakketjes liggen of hangen in de etalages en zijn te herkennen aan het logo van Sinterklaas Holten (zie elders in de krant). Het deelnameformulier is te downloaden op www.sinterklaasholten.nl of knip de pagina uit de krant. Op dit formulier staan alle bedrijven die meedoen. Tel de pakketjes bij elkaar op en vul het aantal in op het formulier. Aan het einde komen de aantallen eruit. Hoeveel pakketjes heeft Pietje Post laten slingeren? Stop de oplossing in de brievenbus van Sinterklaas (bij Sinthuis Smidsbelt). Op woensdag 29 november om 17.00 uur worden 4 prijswinnaars getrokken.

Voor wie: alle kinderen
Waar: in en rondom het centrum

Vrijdag 17 november - zaterdag 2 december

Maak je eigen pakjesschoorsteen

Haal bij Coop Haanstra Holten een kleur- en knutselplaat op speciaal voor kinderen tot 10 jaar. Lever je zelfgemaakte pakjesschoorsteen in bij de servicebalie. In ruil krijg je van Coop een pakjesschoorsteenbewijs waarmee je later je pakjesschoorsteen weer kan ophalen. De gevulde schoorstenen kunnen vanaf 4 december 14.00 uur worden opgehaald.

Voor wie: 0 tot 10 jaar
Waar: Coop Haanstra Holten