navigatie overslaan

Fietsroute bevrijding Holten-Haarle

  • 1 minuten leestijd

Een werkgroep bestaande uit vrijwilligers heeft een 40 km lange fietstoertocht Holten-Haarle samengesteld.

Een werkgroep bestaande uit vrijwilligers van het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats en de Stichting Marke Haarle heeft een 40 km lange fietstoertocht Holten-Haarle samengesteld. Tijdens deze fietstocht komen deelnemers langs 19 punten waar opmerkelijke oorlogsgeschiedenis is geschreven.

De fietstocht staat in de gratis te downloaden IZI Travel app. Tijdens de fietstocht worden de fietsers via de app bij de historische plekken geïnformeerd over de geschiedenis middels luisterverhalen, foto’s en videofragmenten. Op de balie van het informatiecentrum ligt vanaf 9 april een flyer met verdere informatie over deze fietstocht alsmede het gebruik van de app klaar.

Bij de bevrijding van Haarle kwamen aan de Canadese kant tien bevrijders om het leven die allen eerst tijdelijk in Haarle bij de kerk ter aarde werden gesteld en in december 1945 hun definitieve rustplaats vonden op het Ereveld in Holten. De persoonlijke verhalen van deze tien jonge mannen zijn in het informatiecentrum Canadese Begraafplaats vinden.