navigatie overslaan

Zeg je Holten, dan zeg je (buiten)sport. En natuurlijk: de Holterberg. Bij een lang of kort bezoek aan Holten is de Holterberg een must te bezoeken. Mooie natuur en een gezellig Holterbergplein maken van je dag er één om nooit te vergeten. Maar wat je bijna zou vergeten is dat Holten zo veel meer heeft dan dat.

De natuur in

Goed onderhouden wandel-, fiets-, MTB- en ruiterpaden maken van Holten een perfecte startplek voor een ontdekkingstocht door de natuur. Een schitterend heuvelachtige omgeving om te wandelen of fietsen door de bossen en langs heidevelden. Als je hebt genoten van grandioze uitzichten op de Holterberg, daal je gemakkelijk af naar het centrum om daar uitgebreid op adem te komen. Het belevingspad verbindt de Holterberg met het dorp Holten.

Het bruisende hart van Holten

Niets is fijner om na een wandel- of fietstocht de benen te strekken onder het genot van een hapje en drankje. De Smidsbelt is het bruisende plein in het centrum. Op een zonovergoten dag zitten de terrassen van de lunchrooms en restaurants hier vol. Het hele jaar door worden er op en rond de Smidsbelt activiteiten georganiseerd. Daarnaast is het plein vaak de start of finish van wandel- en fietsevenementen met als hoogtepunt Triathlon Holten.

Holten op de kaart

Enkele highlights