navigatie overslaan

Rijssen is een echte winkelstad! De stad verkreeg al in 1243 stadsrechten en heeft een enerverende en ondernemende geschiedenis. Eeuwen geleden was Rijssen al de plek om handel te drijven. Tegenwoordig heeft Rijssen een grote aantrekkingskracht op iedereen die van shoppen houdt. Naast winkelen is er nog heel veel meer te ontdekken over Rijssen.

Kom winkelen

Stijlvol Rijssen

Modestad van Twente

Rijssen is de 'modestad van Twente'. Als je in deze stad rondloopt, begrijp je al snel wat daarmee bedoeld wordt. Er zijn modewinkels in overvloed, op elke hoek vind je wel een leuke woonwinkel en ook voor cadeautjes en accessoires slaag je hier zeker. Je moet veel wilskracht hebben om niet even bij alle winkels naar binnen te gaan. Slenter vanuit de Haarstraat, dé winkelstraat met allerlei grote winkelketens, naar de Bouwstraat, Elsenerstraat en Grotestraat en laat je verrassen door het uitgebreide aanbod.

Zoek een plekje uit

Tijdens een dagje winkelen is het heerlijk om aan te kunnen schuiven voor een hapje of drankje. Pak tussen het shoppen door één van de vele terrasjes voor een lekker broodje, schuimende cappuccino of verfrissend drankje. Op een plekje in de zon of op een verwarmd terras tijdens de koelere dagen, met uitzicht op de gezellige drukte in de stad. Of schuif aan het einde van de dag aan voor een heerlijk diner in een restaurant. Met al haar terrassen, lunchrooms en restaurants biedt Rijssen meer dan genoeg mogelijkheden winkelen te combineren met eten, drinken en borrelen.

Rijssen op de kaart

Enkele highlights