navigatie overslaan

Twente staat bekend als een mooie plek om te wonen. Dat komt voornamelijk door het prachtige landschap, de rust en ruimte. Dat zie je terug in de gemeente Rijssen-Holten.

Rijssen-Holten ligt in zowel Twente als in Salland, maar maakt deel uit van de regio Twente. Omgeven door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug, het agrarische coulisselandschap en de kabbelende Regge vind je hier de perfecte balans tussen ruimte, groen en de gezelligheid van de bruisende stad voor wooncomfort.

Beste van twee werelden

Bij de gemeentelijke herindeling in 2001 werd de Twentse gemeente Rijssen met de Sallandse gemeente Holten samengevoegd tot de nieuwe gemeente Rijssen-Holten.

Het waren twee behoorlijk van elkaar verschillende gemeenten met een andere achtergrond en omvang. Holten is van oudsher een trekpleister voor de recreant en de toerist met een oppervlakte dat ongeveer drie keer zo groot als Rijssen was, terwijl Rijssen een rijke ondernemende geschiedenis kent en qua inwonersaantal drie keer zo groot als Holten was.

Samen bieden zij al jaren vele voorzieningen die van de gemeente een veelzijdige plek maakt om te wonen, werken en recreëren. Zo zijn er schitterende natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en ontspannen, is de bruisende stad zes dagen per week geopend en worden er geregeld evenementen georganiseerd met als hoogtepunt de Triathlon Holten en de Ronde van Overijssel.

Op naar Rijssen-Holten

Rijssen-Holten ligt aan de zuidkant van de provincie Overijssel en grenst aan de gemeenten Raalte, Deventer, Bathmen, Gorssel, Hof van Twente, Wierden en Hellendoorn. De bereikbaarheid is goed. Met de A1, N35 en de goede wegverbindingen tussen Raalte en Holten en tussen Hellendoorn en Rijssen ben je snel waar je moet zijn. Een andere belangrijke noord-zuidverbinding in het gebied is de Toeristenweg door Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug.