navigatie overslaan
Bespot – Gehaat – Gestorven - Begraven.

Stille week in de Schildkerk

De vijf avonden die tijdens de Stille Week in de Schildkerk worden gehouden, hebben inmiddels een waardevolle plek gekregen in het Rijssense gemeenschapsleven.

+ 1 foto's

Ook dit jaar vinden die mooie momenten van bezinning rond het lijden van onze Zaligmaker weer plaats, en wel op maandag 25 t.m. donderdag 28 maart, steeds om 20:30 uur en op Goede Vrijdag om 19.30 uur. Het centrale thema is deze keer “De lijdende dienaar van de HEERE”, met als dagthema's achtereenvolgens Bespot – Gehaat – Gestorven - Begraven.

Voorgangers zijn onze eigen predikanten, die een korte meditatie verzorgen. Er worden toepasselijke liederen gezongen en er zijn muzikale bijdragen door onder meer het Kamerkoor Gloria en leden van het Vocaal Ensemble Rijssen. De avonden beginnen steeds om half negen en duren maximaal een uur. Wie het al vaker heeft meegemaakt, weet: dit zijn ingetogen bijeenkomsten, waarin we ons voorbereiden op de Goede Vrijdag.

Bezoekers aan de avonden krijgen het programma voor de Stille Week in de kerk. U wordt verzocht uw boekje mee te nemen naar huis en het de volgende avonden weer mee te brengen. Voor de luisteraars van kerkradio en -tv kunnen de boekjes worden afgehaald op maandag 25 maart van 10.00 tot 10.30 uur in de Schildkerk.

Wanneer