navigatie overslaan

In de gemeente Rijssen-Holten is het niet alleen prachtig wonen en recreëren. De gemeente kent een uitstekend ondernemersklimaat.

De gemeente Rijssen-Holten stimuleert innovaties en het ondernemerschap. Niet voor niets werd Rijssen-Holten in een grootschalig onderzoek onder Nederlandse ondernemers in 2021 voor de derde keer op rij uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland.

Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van MKB-Nederland. Op basis van een grootschalig onderzoek onder ondernemers werd in september tot en met november 2020 het lokale ondernemersklimaat gepeild. Het onderzoek richt zich op 4 pijlers: de tevredenheid van ondernemers over het ondernemersklimaat in de eigen gemeente, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van ondernemers van de prijs-kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten.

Gemeenten worden gerangschikt op basis van het gemiddelde cijfer van de ondervraagde ondernemers. Rijssen-Holten scoort in 2020 gemiddeld een 7,9. In 2018/2019 scoorde de gemeente Rijssen-Holten gemiddeld een 8,1 en was de gemiddelde score van alle gemeenten in Nederland een 6,7.

Rijssen-Holten scoort op de pijler Communicatie en Beleid het allerbeste, die gaat over het contact met de ondernemers, en scoort ook hoog op de ladder daar waar het gaat om de tevredenheid en de lokale lasten. Tel daar de centrale ligging, goede bereikbaarheid en de fijne leefomgeving bij op en je komt al snel tot de conclusie dat een bedrijf vestigingen in Rijssen-Holten een slimme zet is.

Samenwerken

Ondernemend Rijssen-Holten is groot geworden in de maakindustrie. De actieve ondernemers die in het gebied zijn gevestigd en het arbeidsethos van de inwoners hebben bijgedragen aan waar de gemeente nu staat. Wethouder Bert Tijhof, economische zaken: “De maakindustrie blijft voor Rijssen-Holten altijd belangrijk en ontwikkelt zich voortdurend door. Door de aanwezige technische kennis binnen de bedrijven zijn er veel innovatieve producten en productieprocessen ontstaan. Deze hoogwaardige kennis is het onderscheidend vermogen voor veel lokale bedrijven. Deze kennis gepaard met het ondernemerschap zelf is de kurk waar onze lokale economie op drijft.”

Rijssen-Holten kent veel succesvolle (familie)bedrijven die regionaal, landelijk of zelfs internationaal aan de weg timmeren. Van multinationals tot mkb’ers en zzp’ers: door het ondernemerschap dat diep geworteld is in Rijssen-Holten, wordt er op diverse manieren samengewerkt. Met succes!

Vestigingslocaties

Voor wie wil ondernemen in Rijssen-Holten: de gemeente heeft een grote oppervlakte aan bedrijventerreinen waar je een bedrijfspand kan huren, kopen of laten bouwen. Voorbeelden van bedrijventerreinen zijn De Mors en Noordermors in Rijssen en De Haar en Vletgaarsmaten in Holten. Samen met de gemeente Wierden wordt er gewerkt aan een nieuw industrieterrein tussen Enter en Rijssen: industrieterrein De Elsmoat.

Alle terreinen bevinden zich aan of in de kernen van Rijssen en Holten. Zowel de kernen Rijssen en Holten als de bedrijventerreinen zijn goed bereikbaar via de A1 en een aantal provinciale wegen. De ambitie van de gemeente Rijssen-Holten is om zo veel mogelijk ruimte in de diverse branches te kunnen bieden.