navigatie overslaan

De Wijnkamer Holten

Ook de beleving van wijn ervaren? Boek een wijnproeverij bij De Wijnkamer Holten en leer op een leuke manier wijn ontdekken.

Het is interessant om af en toe iets nieuws te proberen. Als echte wijnliefhebber startte eigenaresse Renate daarom enkele jaren met een wijncursus. Dit wakkerde haar passie voor wijn pas echt aan. Diverse cursussen en een opleiding tot vinoloog later is De Wijnkamer Holten een feit. Van wijncursus tot eigen wijngaard(je) en van proeverij tot webshop: hier komt wijn tot leven. Laat je smaakpapillen prikkelen en leer meer over het leven van de wijnstok. Elk glas wijn heeft een verhaal. Dat zie je, dat ruik je en dat proef je.

De perfecte plek

Je vindt De Wijnkamer Holten in een karakteristieke boerderij aan de rand van Holten in buurtschap de Beuseberg. Vanuit deze prachtige locatie kijk je uit over glooiende landerijen terwijl je geniet van een goed (proef)glas wijn. In de tuin van De Wijnkamer Holten zijn maar liefst 130 wijnstokken aangeplant van drie verschillende druivenrassen: Solaris, Souvignier Gris en Pinot Gris. Prachtig om te zien!

Proeven is genieten

Je kan bij De Wijnkamer Holten wijnproeverijen boeken. Deze wijnproeverijen zijn meer dan een proeverij alleen. Het is de ultieme wijnbeleving. Tijdens een gezellige avond maak je kennis met acht verschillende wijnen en leer je in een paar stappen hoe je wijn proeft en wat het verschil is tussen wijnen. Het is helemaal aan jou op welke locatie de wijnproeverij plaatsvindt. Er zijn verschillende arrangementen te boeken.

Word een wijnkenner

Ben je een wijnliefhebber en heb je altijd al meer willen weten over wijn? Wil je een goede keuze kunnen maken van de wijnkaart in een restaurant? Of wil je echt weten hoe wijn in elkaar steekt? De Wijnkamer Holten biedt verschillende cursussen aan. Voor ieder wat wils.