navigatie overslaan
Lezingenreeks

Holten College -Uitverkocht-

De werkgroep van het Holten College van ViaVie Welzijn organiseert ieder jaar een lezingenreeks bestaande uit zes lezingen met een thema. Dit jaar is er gekozen voor het thema 'Rusland'.

+ 1 foto's

Het programma ziet er als volgt uit:

Rusland als hindermacht
Maandag 31 oktober

Helga Salemon werkte als tolk/vertaalster op de Nederlandse Ambassade in Moskou. Ze werkt als journalist en Ruslandcommentator voor televisie en meerdere kranten en is Ruslandexpert bij het HCSS (The Hague Centre for Strategic Studies).

Kunnen de Balten rustig slapen?
Maandag 7 november

In deze reeks is Hans Glaubitz de tweede spreker. Hij is historicus (RU Leiden) en gepensioneerd diplomaat, met plaatsingen in o.m. Cuba, Polen, Bosnië en Estland. Auteur van het boek “Vervaagde Grenzen”(Prometheus 2019).

Verandering in Belarus
Maandag 14 november

Franka Hummels is historicus en publiciste. Ze woonde en werkte lang in Belarus en wordt regelmatig uitgenodigd als expert in de media.

De Balkan Zes, veroordeeld tot de EU wachtkamer?
Maandag 21 november

Wouter Zweers is de vierde spreker in de lezingenreeks. Hij is research fellow bij instituut Clingendael. Zijn expertise ligt met name op de relatie tussen de EU en de Balkanlanden.

Polen, martelaren van Europa
Maandag 28 november

Ivo van de Wijdeven is historicus en analist en adviseerde jarenlang de minister-president en voorziet media als RTL Nieuws, VPRO OVT, NRC, Historisch Nieuwsblad en Clingendael Spectator van heldere uitleg.

Oekraïne, land tussen geopolitieke grootmachtenzoekend naar behoud van identiteit
Maandag 12 december

Ron Keller is voormalig ambassadeur in Oekraïne, Rusland, Turkije en China.↵

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 80,00

De prijs bedraagt € 80,- p.p. voor de hele serie, inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang van elke lezing en een (pauze)drankje na afloop.