navigatie overslaan
14 Twentse gemeenten

Special Olympics Nationale Spelen 2022

De Special Olympics Nationale Spelen 2022 in Twente is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland.

+ 1 foto's

Met maar liefst 25 sporttoernooien in 14 Twentse gemeenten gaan meer dan 3.000 atleten en begeleiders afreizen naar Twente. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt minimaal één sportevenement plaats.

De meest impactvolle games ever

Met Twentse warmte, aandacht en passie. Daar gaan we voor. Zodat we in 2022 een prachtig podium hebben waarop iedereen mag stralen. In de 14 Twentse gemeenten worden tussen 10 en 12 juni 25 sporttoernooien georganiseerd, een heus Olympics Dorp gaat herrijzen op de campus van University of Twente. Wat te denken van een grandioze openingsceremonie en atletenparade met duizenden sporters in het fameuze Fanny Blankers Koen Stadion.

Inline skaten in Rijssen en Triathlon in Holten

Juni 2022 staat Schaats- en Skeelervereniging Rijssen volledig in het teken van de Nationale Spelen. In oktober 2021 mocht de vereniging al decor zijn van het najaarsevent ‘Topsporters ontmoeten Topsporters’, waar een aantal special atleten de topsporters van schaatsteam Reggeborgh hebben ontmoet. Op 11 juni om 10.00 uur start het programma bij Schaats- en skeelervereniging Rijssen-Holten.

Stichting Triatlon Holten zet zich ieder jaar in om een geweldig sportevenement te organiseren, de Triathlon Holten. Dit jaar stond de organisatie in de startblokken om de allereerste Special Olympics Nationale Spelen Triathlon te organiseren. Omdat de groep voor 11 en 12 juni te klein en te divers is kan er helaas geen volwaardige wedstrijd worden georganiseerd. Maar, voor de pioniers van de Special Olympics Triathlon hebben we dit jaar een nog grootsers podium: meedoen tijdens de officiële Triathlon Holten op 2 juli 2022. Een heuse Wildcard voor ‘onze’ special atleten!

Wanneer

-

Prijzen

Entreeprijs
gratis