navigatie overslaan
Leuke buitenactiviteit

Slootjesdag

Er is buiten altijd wat te beleven! IVN Rijssen-Enter organiseert een leuke activiteit in de natuur. Ga met de kinderen slootjesvissen!

+ 1 foto's

Het is altijd zoeken naar een geschikte kikkerpoel in de buurt en er is er dit keer eentje gevonden op ongeveer 12 minuten rijden van Rijssen. Het is een prachtige locatie waar je naast slootjesvissen ook kunt dwalen in het bos en er is zelfs een vleesmuisbunker op het terrein.

Je kan in de kikkerpoel allerlei interessante waterdiertjes vangen en lekker op avontuur. Wanneer je aankomt, krijg je uitleg. Gewapend met een netje en loeppotje gaat ieder groepje lekker in de sloot op zoek naar kikkertjes, insecten en 'watermonsters'. De kinderen vissen in kleine groepjes onder begeleiding van de eigen ouders/verzorgers. Je kan met broertjes/zusjes of vriendjes/vriendinnetjes zelf een groepje opgeven. Oudere kinderen (vanaf groep 7) kunnen zelfstandig komen, maar de verantwoording ligt bij de ouders/verzorgers. De mensen van het IVN zijn aanwezig van half 10 tot ongeveer half 1. Er wordt gezorgd voor drinken en wat lekkers.

Als je je opgeeft krijg je een mail met de locatie en extra informatie. Opgeven kan bij Wim van Wingerden via e-mail: ivnkidsrijssen@gmail.com of telefoon: 06 26301544. Vermeld altijd je naam, leeftijd en een telefoonnummer.

Wanneer

-

Prijzen

Deelnameprijs
€ 2,00

Contant of via een Tikkie.