navigatie overslaan
Hit the road

Met de auto door Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal

  • 3 minuten leestijd
  • 4129 x bekeken

Zin om te toeren, maar je hebt geen idee wat een leuke plek is om naartoe te rijden? Stap in de auto en ontdek Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal met deze autoroute.

Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal is een prachtig gebied in het hart van Overijssel, in en rondom Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Ontstaan toen een grote ijsmassa de grond opzij duwde, waardoor we vanaf zestien heuvels kunnen genieten van een magisch uitzicht. Met de charmante rivier de Regge die er tussendoor kronkelt. De verbondenheid tussen boer, dorp en landschap gaat hier eeuwen terug. En is vandaag de dag goed zichtbaar in het boerenland met koeien, akkers en velden, de landgoederen, levendige dorps- en stadskernen en maar liefst vijf natuurgebieden van Europese topklasse.

Die golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en adembenemende vergezichten maken Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal een heerlijk gebied om te fietsen, wandelen, mountainbiken en paardrijden. Regent het? Ben je slecht(er) ter been? Of heb je gewoon zin om net even wat verder een kijkje te nemen? Ga dan op pad met deze toffe autoroute die je laat genieten van de mooie natuurgebieden. Maak je direct kennis met leuke dorpjes en steden en hun indrukwekkende landgoederen, musea en andere bezienswaardigheden.

Rijd over leuke landweggetjes en geniet van de omgeving
Rijd over leuke landweggetjes en geniet van de omgeving

Stap in de auto

Weer of geen weer, het Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal van 160 kilometer kan je rijden wanneer je wil. En hoe je wil. Start de route in Holten en eindig daar ook weer. Of kies een ander startpunt. Er zijn er in totaal zes. Je kan zelfs de route opsplitsen zodat je meer tijd hebt voor de tussenstops. De route gaat van Diepenheim tot Ommen en van Holten tot Enter en heeft veel plekken om even uit te stappen. Wissel zitten in de auto af met een bezoek aan musea, interessante bezienswaardigheden en horeca. Keuze genoeg! Of strek de benen voor een korte wandeling door een prachtig natuurgebied.

De weg op

Start Autorondje Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal op het startpunt in Nijverdal, Holten, Markelo, Enter, Den Ham of Ommen. De folder met de toeristische autoroute kan je gratis afhalen bij de Tourist Info’s in het gebied. Laat je bijrijder de aanwijzingen in het boekje volgen en je tocht kan beginnen. Wil je heerlijk comfortabel een dagje toeren door het gebied zonder dat iemand de aanwijzingen moet aflezen? Laat je dan navigeren langs de mooiste plekken. Scan de QR-code op de folder en download het gpx-bestand of download 'm hier.

omschrijving
omschrijving

Natuurlijk is Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal het hele jaar een prachtig gebied om naartoe te gaan. In het voorjaar kleuren de bossen mooi groen en in het najaar is het een goud-geel-bruin herfstspektakel. Wil je echt je ogen uitkijken? Tip: eind augustus verandert het gebied in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. Vergeet trouwens niet dat van 1 november tot en met 16 maart de Toeristenweg van 17.00 uur tot 9.00 uur is gesloten voor gemotoriseerd verkeer. Veel plezier met toeren!

Wat vind je van de informatie op deze pagina?