navigatie overslaan
Waar ga jij culinair genieten?

Eten op de Holterberg

  • Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten
  • 3 minuten leestijd
  • 6222 x bekeken

De Holterberg is de bekendste berg van de Sallandse Heuvelrug. Je kan er heerlijk fietsen en wandelen. Maar wist je dat er op culinair gebied ook genoeg te genieten valt?

De Holterberg is een prachtig heuvelachtig natuurgebied in het zuidelijke deel van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Boven op de Holterberg vind je bijzondere restaurants waar je meer dan gemiddeld geniet. In sfeervolle restaurants, in bostuinen of op zonnige terrassen. De liefde voor lokale, pure producten, de passie voor wijnen en de nog oprechte aandacht voor hun gasten. Je voelt aan alles dat je welkom bent. Sommige restaurants zijn zelfs door Michelin bekroond met een ster of een BIB-gourmand. Hieronder staan de restaurants op een rijtje, lees je mee?

Hotel/Gasterij 't Losse Hoes

Bourgondisch genieten op z'n Sallands. Bij 't Losse Hoes proef, hoor en voel je wat dat betekent. In de keuken wordt met liefde en trots gekookt. En natuurlijk wordt er uitsluitend met verse en eerlijke producten gewerkt. Je kan hier terecht voor een varkenshaasje tot een culinaire 6-gangen proeverij met bijpassende wijnen.

Buitengewoon Holten

Buitengewoon Holten
Buitengewoon Holten

Gelegen aan de rand ligt het gezellige terras en ijssalon van Buitengewoon Holten. Hier kun je genieten van een heerlijke uitgebreide lunch, een kop koffie met lekkernij of een ijscoupe. Je kan je bezoek ook gemakkelijk combineren met een potje midgetgolf en geniet samen van een gezellig dagje uit! Het midgetgolfterrein bestaat uit 2 verschillende 18-holes banen. Traditioneel 18 holes en ook een fantasie-midgetgolfbaan op kunstgras met verrassende hindernissen van 18 holes.

Restaurant & Hotel Hoog Holten

Verscholen in de bossen ligt Restaurant & Hotel Hoog Holten. Hier kan je heerlijk genieten van de uitstekende keuken en de veelgeprezen gastvrijheid. Hoog Holten is bekroond door Michelin met een BIB-gourmand.

Bistro De Holterberg

Bistro De Holterberg ligt boven op de Holterberg en is goed te herkennen aan de oud-gele kleur. Het restaurant heeft een eerlijke Franse keuken, er wordt gewerkt met producten uit eigen streek. Voel je thuis in het sfeervolle restaurant. Vanaf het terras heb je een schitterend uitzicht op de omgeving. Bij helder weer is het zelfs mogelijk om 25 kilometer ver te kijken.

Restaurant Hollywood

Restaurant Hollywood
Restaurant Hollywood

Kom genieten van een internationale keuken onder het genot van een glaasje champagne, een wijntje of een lekkere cocktail. Bij Restaurant Hollywood is elk gerecht op de kaart een feestje. Van American Hotdog tot Dutch Croquettes of Flatbread Classic: er is keuze genoeg. Wil je komen eten samen met je kinderen? Geen probleem, het Klauter- en Spetterbos ligt naast het terras.

Restaurant/hotel De Swarte Ruijter

Een rietgedekte villa uit de jaren '30 van de vorige eeuw, op de flank van de Holterberg. Zo statig als de buitenkant van het pand is, zo warm en gastvrij is de binnenkant. De kwaliteit is gegarandeerd top: De Swarte Ruijter is bekroond met een Michelin-ster. Binnen kun je eten in het sfeervolle restaurant, bij mooi weer is het puur genieten op het schitterend gelegen terras.

Verantwoording

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Geschreven door Toerisme Rijssen-Holten

De redactie van Toerisme Rijssen-Holten bestaat uit de operationeel manager en de toeristisch content coördinator die samen verantwoordelijk zijn voor de toeristische gebiedspromotie én ontwikkeling van Rijssen-Holten.